Man Utd start onderzoek naar beledigingen richting Lingard

Reacties

Jesse Lingard is donderdagavond na de FA Cup-wedstrijd tussen Derby County en Manchester United verbaal onder vuur genomen door een groep supporters. The Red Devils zijn een onderzoek gestart.

Man Utd start onderzoek naar beledigingen richting Lingard
© Pro Shots

Sky Sports meldt dat United met Derby County in gesprek gaat om meer achtergrondinformatie te verzamelen. De zaak is ook kenbaar gemaakt bij de politie, die een oproep doet voor getuigen. Op social media circuleert een video waarin de beledigingen te horen zijn. Of het daadwerkelijk om dit fragment gaat of dat het slechts een momentopname is, is niet duidelijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lingard was op weg naar de spelersbus toen naar hem werd geschreeuwd door supporters – waarschijnlijk van Man Utd. De 27-jarige Engelsman ligt bij een deel van de fans al een tijd onder vuur vanwege zijn mindere prestaties. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler scoorde in december 2018 voor het laatst in de Premier League. Onlangs heeft Lingard openheid gegeven over de zware periode die hij doormaakt in zijn privéleven door onder andere de ernstige ziekte van zijn moeder en de zorg die hij daardoor heeft over zijn broertje en zusje.

Dier
Het incident met Lingard gebeurde in een week waarin de verhoudingen tussen supporters en spelers al onder een vergrootlas lagen. Woensdagavond klom Eric Dier na de FA Cup-wedstrijd van Tottenham Hotspur tegen Norwich City de tribune op om zijn jongere broer te helpen bij een confrontatie met een fan die beledigingen richting de Tottenham Hotspur-speler schreeuwde. Sindsdien hebben verschillende oud-spelers en columnisten opgeroepen tot meer respect voor Premier League-spelers.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.