Man Utd helpt AZ, Feyenoord krijgt slecht nieuws uit Schotland

Reacties

Na de overwinning op FC Astana (0-5) zal AZ de verrichtingen op Old Trafford nauwlettend gevolgd hebben. Dankzij de 3-0 overwinning van Manchester United op Partizan Belgrado weten de Alkmaarders dat een punt tegen de Serviërs genoeg is voor een plek in de knock-outronde. Voor Feyenoord was er geen goed nieuws. Rangers versloeg FC Porto.

Man Utd helpt AZ, Feyenoord krijgt slecht nieuws uit Schotland
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 0
Partizan Belgrado
Partizan Belgrado

Ole Gunnar Solskjaer had in de Europa League weer eens een basisplaats ingeruimd voor Marcus Rashford. De twintigjarige aanvaller verkeerde de voorbije weken in uitstekende vorm, maar moest het tijdens de afgelopen twee Europese wedstrijden stellen met invalbeurten.

Dankzij het roulatiesysteem dat Solskjaer hanteert zag het publiek op Old Trafford weer eens een glimp van de achttienjarige Mason Greenwood, die tijdens zijn Europese debuut in het duel met FC Astana meteen trefzeker was. Tegen Partizan tekende hij na 22 minuten spelen voor zijn tweede doelpunt in de Europa League. Anthony Martial is sinds enkele weken weer volledig hersteld van een hamstringblessure en toonde tegen Partizan wederom aan van waarde te kunnen zijn voor zijn ploeg. De Franse aanvaller vormde het eindstation van een solo die hijzelf had ingezet: 2-0. Vlak na de pauze was het Rashford die beloond werd voor zijn uitstekende vorm. De jonge Engelsman was ook tegen Partizan de grote uitblinker en mocht voor de eindstand tekenen: 3-0.

United stijgt door de overwinning naar de koppositie in Groep L, maar bewijst ook AZ een goede dienst. De Alkmaarders staan tweede en hebben aan een punt genoeg om zich te plaatsen, als Partizan op bezoek komt over drie weken. De ploeg uit Belgrado staat derde, met vier punten achterstand op AZ en zal dus moeten winnen wil het nog aanspraak maken op Europese overwintering. Astana is al uitgeschakeld.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep L UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester United
6
4
1
1
10-2
+8
13
2
AZ
6
2
3
1
15-8
+7
9
3
Partizan Belgrado
6
2
2
2
10-10
0
8
4
Astana
6
1
0
5
4-19
-15
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
2 - 0
FC Porto
FC Porto

Terwijl Feyenoord in De Kuip een voetbalgevecht leverde met Young Boys (1-1) werd op Ibrox Park het andere duel in Groep G tussen Rangers en Porto gespeeld.

Het heenduel eindigde in een gelijkspel (1-1) en daar leek het lange tijd opnieuw op uit te draaien, maar juist op het moment dat Young Boys Feyenoord pijn deed door de gelijkmaker te scoren kreeg men in Rotterdam ook slecht nieuws vanuit Schotland. Twintig minuten voor tijd kwamen de Schotten namelijk op voorsprong en dat was te danken aan Alfredo Morelos, die dit seizoen al zo vaak op schot is namens het elftal van manager Steven Gerrard. Rangers had niet lang nodig om het duel verrassed genoeg definitief te beslissen, want een paar minuten later schoot Steven Davis op aangeven van Morelos met wat geluk raak: 2-0.

Tijd om zich druk te maken over de uitkomst van het andere Groep G-treffen had Dick Advocaat niet, maar toch heeft de opvolger van Jaap Stam er een kopzorg bij. Rangers klimt dankzij de zege naar de tweede plaats en heeft net als koploper Young Boys nu zeven punten. Feyenoord staat derde met vier punten en ontvangt Rangers op 28 november in De Kuip. In het laatste groepsduel wacht Porto, dat met vier punten uit vier duels vooralsnog hevig teleurstelt in Europees verband.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
6
3
1
2
8-9
-1
10
2
Glasgow Rangers
6
2
3
1
8-6
+2
9
3
BSC Young Boys
6
2
2
2
8-7
+1
8
4
Feyenoord
6
1
2
3
7-9
-2
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.