Man U-goalie Carroll tekent bij West Ham

Roy Carroll staat komend seizoen onder de lat bij West Ham United. De Noord-Ierse doelman zat zonder club omdat Manchester United onlangs weigerde zijn contract te verlengen.

Man U-goalie Carroll tekent bij West Ham

'Ik denk dat Roys beste jaren nog voor hem liggen', voorspelde coach Alan Pardew over de toekomst van de 27-jarige Carroll. 'Dit zal de eerste van naar ik hoop drie of vier versterkingen zijn, die we nodig hebben voor de nieuwe uitdaging.'

West Ham promoveerde in het afgelopen seizoen naar het Premiership. Maar in de beslissende promotiewedstrijd tegen Preston North End liep eerste doelman Jimmy Walker een zware knieblessure op, waardoor The Hammers op zoek moesten naar een nieuwe sluitpost.

Carroll begon zijn loopbaan bij Hull City in 1995. Via Wigan Athletic belandde hij in de zomer van 2001 bij Manchester United. Aanvankelijk was hij tweede doelman achter Fabien Barthez, die later werd opgevolgd door Tim Howard.

Maar gaandeweg de laatste twee seizoenen profiteerde de international van de onzekere optredens van de Amerikaanse goalie en veroverde hij een basisplaats, ook al beging hij zelf ook enkele kapitale blunders. In totaal keepte hij 51 competitieduels voor Man United.

Bekijk hier al onze video's