Man City blijft in het spoor van Arsenal aan de hand van Rodri en Foden

Reacties

In navolging van Arsenal heeft ook Manchester City woensdagavond geen fout gemaakt in de kop van het Premier League-klassement. In het Etihad Stadium won de ploeg van Pep Guardiola met 4-1 van Aston Villa. Nu is het aan Liverpool om de koppositie donderdag weer te heroveren.

Man City blijft in het spoor van Arsenal aan de hand van Rodri en Foden
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
4 - 1
Aston Villa
Aston Villa

Dat zal wel lukken ook, The Reds spelen thuis tegen het zwakke Sheffield United, terwijl The Gunners het makkelijk hadden met Luton Town. Man City had met Aston Villa een zwaardere tegenstander – in december hadden de mannen van claret and blue de titelverdediger nog wegwijs gemaakt in alle hoeken van Villa Park.

Nu niet. City, zonder Haaland, had toch maar tien minuten nodig om een uitstekende start met een goal te bekronen. Jérémy Doku speelde Rodri in, die slim inhield zodat hij precies op tijd bij de bal was om het speeltuig in het dak van het doel te schieten. De bezoekers, geleid door Unai Emery, toonden na een ruim kwartier toch hun kwaliteit met een geweldige counter. Jhon Duran rondde af, na een weergaloos een-tweetje met Morgan Rogers.

Patiënt City leed daarna een fase aan ideeënloosheid. Dokter Phil Foden had een potent medicijn klaar, op slag van rust. Hij schoot een vrije trap binnen vanaf een meter of twintig, geholpen door het opmerkelijke wegduiken van de Italiaan Nicolò Zaniolo. Foden gaf de controle over de wedstrijd niet meer uit handen, al moest doelman Stefan Ortega kort na de pauze twee keer knap redden. Rodri en Foden maakten samen de 3-1. De Spanjaard slalomde het veld over, Foden veegde de bal overtuigend binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het hoogtepunt van de avond moest nog komen: Foden besliste het duel door een bal vanaf dik twintig meter in de kruising te jagen. De stervelingen bij City en Villa waren bij vlagen aan elkaar gewaagd, maar Rodri en Foden, uit Spanje en Stockport, beslisten deze topper met momenten van bovenmenselijke klasse. City staat nu weer een punt achter Arsenal, en gelijk met Liverpool, maar die moeten nog.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Normaliter zal de ploeg van Jürgen Klopp donderdag winnen en de koppositie heroveren op Arsenal. Dit weekend gaat de strijd verder. City opent het weekend bij Crystal Palace, Arsenal trekt zaterdagavond naar Brighton en op zondagmiddag is het Manchester United – Liverpool.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
36
26
5
5
88-28
+60
83
2
Manchester City
35
25
7
3
87-33
+54
82
3
Liverpool
36
23
9
4
81-38
+43
78
4
Aston Villa
36
20
7
9
73-53
+20
67
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.