Mamelodi Sundowns en Neeskens per direct uit elkaar

Johan Neeskens is ontslagen als trainer van Mamelodi Sundowns. De Nederlandse oefenmeester is vanwege de tegenvallende prestaties in Zuid-Afrika op straat gezet.

Mamelodi Sundowns en Neeskens per direct uit elkaar

Via een verklaring laat de club weten dat het contract met Neeskens na onderling overleg is vernietigd. Op de ranglijst staat Mamelodi Sundowns voorlaatste met dertien punten uit twaalf duels.

Het vertrek van Neeskens hing al langer in de lucht. De voormalig middenvelder stond onder immense druk nadat de supporters al maanden geleden schreeuwden om zijn ontslag. Neeskens zelf liet echter weten zelf niet op te willen stappen. 'We kunnen hieruit komen', liet de Nederlander begin november nog optekenen.

Nu heeft Mamelodi Sundowns ingegrepen en al een nieuwe hoofdtrainer aangetrokken: Pitso Mosimane. 'Zijn eerste taak is de club weer terugbrengen op een respectabele positie', laat clubpresident Patrice Motsepe weten in een verklaring. 'Onze huidige positie is beschamend, we moeten onze waardigheid en trots weer terug krijgen.'

StenenDe afgelopen maanden werd Neeskens al regelmatig in verband gebracht met een gedwongen vertrek bij Mamelodi Sundowns, waar ook voormalig FC Utrecht-verdediger Alje Schut onder contract staat. Ontevreden supporters bekogelden hem eerder al met stenen en andere voorwerpen, waarna hij onder begeleiding van de politie het veld moest verlaten.

Het bestuur van Mamelodi Sundowns leek klaar te zijn met Neeskens toen de club hem in oktober een ultimatum stelde. Uiteindelijk hield de club zich daar niet aan en sprak het zijn vertrouwen uit in Neeskens, tot woede van de supporters.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's