Malen belde met Van Gaal: 'Ik hoop dat hij vandaag heeft gekeken'

Donyell Malen begon zaterdag tegen Bayern München voor de derde keer op rij in de basis bij Borussia Dortmund (2-2). De 23-jarige aanvaller toonde zich bij vlagen een plaag voor de verdediging van Der Rekordmeister en hoopt dat bondscoach Louis van Gaal dat heeft meegekregen.

Borussia Dortmund
2 - 2
Bayern München

Malen ontbrak tijdens de laatste interlandperiode in de selectie van het Nederlands elftal, maar heeft de hoop op het WK nog niet opgegeven. De voormalig PSV'er onderhoudt goed contact met Van Gaal. 'Ja, ik heb met hem gesproken', zei Malen voor de camera van Viaplay. 'Ook met de dokter, over hoe het gaat. Nu ben ik weer fit, dus ik hoop dat hij vandaag heeft gekeken. Je weet dat het bij de trainer altijd belangrijk is dat je speelt en dat je minuten maakt.'

Met dat laatste zit het wel goed. Vanwege een spierblessure kwam Malen in de eerste weken van het seizoen niet in actie, maar inmiddels is hij een zekerheidje voor trainer Edin Terzic. 'Of ik me een basisspeler mag noemen? Daar ziet het nu wel naar uit. Ik ben weer pijnvrij en blessurevrij, dat is een tijdje geleden. Dit was mijn derde wedstrijd en ik heb ook nog best veel minuten gemaakt. Daar ben ik blij mee. Een hele wedstrijd spelen? Ik ben onderweg.'

Vechten in de zestien
Malen ging tegen Bayern twintig minuten voor tijd naar de kant. Vanaf de bank zag hij zijn vervanger Anthony Modeste in de slotseconde de gelijkmaker binnenknikken. 'Het was gewoon vechten in de zestien en hij viel goed. Dan komt er zo veel los in het stadion. Volgens mij is het ook lang geleden dat we een resultaat hebben gehaald tegen Bayern. Het betekent veel hier.'