Maleisische overname lonkt voor FC Den Bosch

Reacties

FC Den Bosch wordt mogelijk een satellietclub van Queen Park Rangers. De Tune Group, een entertainmentbedrijf uit Maleisië, heeft oriënterende gesprekken gevoerd met afgevaardigden van de Brabantse club. De intentie is een meerderheidsaandeel in de Eerstedivisionist te nemen.

Maleisische overname lonkt voor FC Den Bosch
© Pro Shots

Het bedrijf Tune Group, dat is opgericht door Tony Fernandes en Kamarudin Meranun, heeft tevens een meerderheidsbelang in Queens Park Rangers. Achterliggende gedachte is dat FC Den Bosch een zogenoemde feederclub (satellietclub) moet worden van QPR, dat momenteel uitkomt in het Championship.

Dat FC Den Bosch de deur kan openzetten voor de Maleisiërs, is te danken aan de KNVB. Recent werd het licentiereglement aangepast. Daardoor is de Nederlandse markt nu ook open voor investeerders die al andere clubs in het buitenland (deels) in bezit hebben. Eerder kon dat niet, omdat dit werd gezien als een bedreiging voor de integriteit van het voetbal. Zo leverde de overname van Vitesse destijds discussie op, doordat van meet af aan het vermoeden bestond dat de club in handen was gevallen van het Abramovich-netwerk. De UEFA-richtlijnen zijn minder strikt en de Nederlandse bond heeft zich nu daarbij aangesloten.

Het versoepelen van de regelgeving betekent dat partijen als de City Group en Red Bull nu ook kunnen gaan investeren in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Wel is het zo dat elke investeerder die minstens 25 procent koopt, een strengere procedure moet doorlopen dan in het verleden. Zo zette de licentiecommissie de seinen op rood voor Kakhi Jordania (FC Den Bosch) en Maurício de la Vega (Roda JC Kerkrade).

De Bosschenaren, die niet op de berichtgeving willen reageren, verkeren al jaren in zwaar weer en zijn actief op zoek naar (buitenlandse) investeerders.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
9
Almere City FC
29
13
5
11
44-42
+2
44
10
Telstar
29
12
8
9
47-48
-1
44
11
Jong FC Utrecht
29
10
8
11
48-47
+1
38
12
FC Den Bosch
29
10
11
8
56-49
+7
35
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Den Bosch
Meer over FC Den Bosch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.