Málaga stijgt zonder z'n Nederlanders naar vierde plek

Málaga heeft zaterdagavond een zeer belangrijke thuiszege op Levante geboekt. Door de 1-0 overwinning heeft de ploeg van Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy, die beiden negentig minuten op de bank zaten, de vierde plek in handen. Die stek geeft na het seizoen recht op deelname aan de voorronde van de Champions League.

Málaga stijgt zonder z'n Nederlanders naar vierde plek

Málaga – Levante 1-0Zonder Nederlandse inbreng startte Málaga aan het duel met een van de seizoensrevelaties uit Spanje. Waar menigeen na een uitstekende start verwacht had dat Levante terug zou vallen op de ranglijst, was daar voor zaterdag nog geen sprake van.

Levante ging uiteindelijk onderuit door een treffer van Salomón Rondón (foto). Hij hielp de thuisploeg zes minuten na de onderbreking aan een voorsprong. Levante kon die treffer niet meer ongedaan maken.

Door de zege passeert Málaga de opponent van zaterdag en beschikt het nu over veertig punten. Levante staat twee punten lager. Athletic Bilbao heeft nog wel een duel tegoed en kan het puntentotaal van Málaga nog evenaren.

Overige uitslagReal Sociedad – Real Zaragoza 3-0 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's