Málaga lijdt in extra tijd duur puntenverlies bij Villarreal

Villarreal heeft Málaga in de laatste tien minuten een kater bezorgd (2-1). Door de rode kaart voor Idriss Kameni bleef de derde plaats een brug te ver.

Málaga begon in El Madrigal met Joris Mathijsen in de basis en Ruud van Nistelrooy op de bank. Trainer Manuel Pellegrini bracht in de 71ste minuut de aanvaller ook binnen de lijnen, in de hoop dat de invaller de zege veilig kon stellen.

Málaga leidde op dat moment met 1-0 dankzij een treffer van Santi Cazorla. De middenvelder opende na ruim een uur de score. De middenvelder weigerde te juichen na zijn doelpunt tegen zijn oude club.

Maar Cazorla zocht sowieso na negentig minuten niet met een gelukkig gezicht de kleedkamer op. Want Villarreal draaide in de laatste tien minuten de rollen om en pakte drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

Een actie van Kameni was het begin van het einde voor Málaga. De keeper uit Kameroen ging tien minuten voor tijd in de fout op Hernán Pérez. De logische sanctie was een rode kaart en een strafschop, die Marcos Senna verzilverde.

Met een man meer zette Villarreal verder aan. Het offensief leidde tot de winnende treffer van Hernán Pérez, die vier minuten in blessuretijd tweede doelman Rubén het nakijken gaf. Málaga bleef door de nederlaag op twee punten van nummer drie Valencia. Foto: VI Images