Málaga haalt Saviola en heeft Santa Cruz bijna binnen

Málaga heeft Javier Saviola donderdagavond gepresenteerd als nieuwe aankoop. De Argentijnse aanvaller komt transfervrij over van Benfica en tekent voor één seizoen bij de Andalusische club.

Málaga haalt Saviola en heeft Santa Cruz bijna binnen

Het in financieel noodweer verkerende Málaga moest eerder dit seizoen nog Salomón Rondón voor tien miljoen euro aan Rubin Kazan verkopen en zag met het afscheid van Ruud van Nistelrooy eerder al diens stand-in wegvallen.

Behalve Saviola is ook Roque Santa Cruz op weg naar Málaga, waar hij vrijdag een medische keuring zal ondergaan. Málaga zal Santa Cruz voor de rest van het seizoen huren van Manchester City.

De Paraguayaanse centrumspits geeft volgens verschillende media de voorkeur aan de Spaanse nummer vier van het afgelopen seizoen vanwege de mogelijkheid om in de Champions League te kunnen voetballen. Ook Real Betis had interesse om Santa Cruz te huren.

Tegenover de komst van de twee spitsen staat het vertrek van middenvelder Enzo Maresca. De Italiaan keert terug naar eigen land om voor het naar de Serie A gepromoveerde Sampdoria te gaan voetballen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's