Makkelie en Frappart overleven schifting en mogen nog hopen op WK-finale

Reacties

Danny Makkelie heeft nog altijd kans om de finale van het WK in Qatar te gaan leiden. De Nederlandse scheidsrechter kreeg al een paar mooie affiches toegewezen door de FIFA. Net als Stéphanie Frappart overleefde hij een belangrijke schifting.

Makkelie en Frappart overleven schifting en mogen nog hopen op WK-finale

De FIFA besloot woensdag om de eerste delegatie scheidsrechters terug naar huis te laten gaan. Voor het restant van het toernooi houdt de wereldvoetbalbond twintig arbiters in Qatar. Voor de rest zit het toernooi er per direct op.

Van de twintig scheidsrechters komen er acht uit Europa. Makkelie, vorig jaar leidsman bij de halve finale van het EK, is een van de uitverkorenen. Ook Frappart, eerder dit toernooi de eerste vrouw ooit die een wedstrijd op het mondiale eindtoernooi mocht fluiten, blijft in Qatar.

Behalve de twintig arbiters zijn er ook 39 grensrechters en negentien video-arbiters die hun verblijf in Qatar verlengd zagen worden. Voor een aantal van hen is de toewijzing van een wedstrijd ook afhankelijk van prestaties van hun land. Mocht Oranje namelijk de halve finale halen, dan lijkt de kans minimaal dat Makkelie bijvoorbeeld na de kwartfinale nog in actie komt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Overigens kwam Makkelie eerder dit toernooi in opspraak nadat hij een strafschop gaf aan Argentinië. Na interventie van video-arbiter Pol van Boekel besloot hij Lionel Messi een penalty te geven na contact met Poolse doelman Wojciech Szczesny. Ook leidde hij de kraker tussen Spanje en Duitsland (1-1).

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.