Major League Soccer introduceert tiensecondenregel

Reacties

Met ingang vanaf het nieuwe seizoen implementeert de Major League Soccer een aantal nieuwe regels. Eén daarvan is de tiensecondenregel.

Major League Soccer introduceert tiensecondenregel
© Pro Shots

De MLS probeert tijdrekken tegen te gaan en heeft daar een nieuwe regel voor bedacht. Een gewisselde speler heeft tien seconden om van het veld te gaan. Lukt dat niet, dan moet de ingebrachte speler een minuut wachten voor hij het veld kan betreden. Op deze manier probeert de Amerikaanse bond de blessuretijd terug te dringen, omdat men vond dat er te veel tijd bij werd getrokken. Spelers die van het veld gehaald worden, kunnen dat dus niet meer op wandeltempo doen. De regel geldt niet voor keepers en geblesseerde spelers.

Daarnaast wordt het zo dat geblesseerde spelers minstens twee minuten van het veld af moeten en het veld daarna pas weer mogen betreden. De blessurebehandeling kan pas plaatsvinden wanneer een geblesseerde speler vijftien seconden of langer op de grond ligt. Het nieuwe blessure-beleid is getest in de MLS Next Pro, de opleidingscompetitie van de MLS. De bond zag dat de blessuretijd per wedstrijd drastisch verminderde: van zes minuten naar iets meer dan één. 

Een andere nieuwe regel heeft betrekking tot de VAR. Als de VAR in actie komt, wordt dat vanaf volgend seizoen aangekondigd door de scheidsrechter.

Het nieuwe MLS-seizoen begint in februari 2024.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.