Maguire: 'Als ik bij Man Utd één keer per maand blijf spelen, moeten we gaan praten'

Reacties

Misschien is in heel 2023 geen voetballer zo bespot als Harry Maguire, verdediger van Manchester United en Engeland. Op een persconferentie voorafgaand aan een interlandperiode met de Engelse ploeg heeft Maguire zichzelf verdedigd tegen de kritiek, die hem bovendien toch niet zou raken.

Maguire: 'Als ik bij Man Utd één keer per maand blijf spelen, moeten we gaan praten'
© Pro Shots

'Als je kijkt naar de laatste vijftien, twintig keer dat ik een basisplaats kreeg bij Manchester United of Engeland, dan kan ik echt zeggen dat ik heel blij ben met hoe ik gepresteerd heb. Ik had graag vaker in de basis gestaan, maar de winstpercentages die ik heb bereikt zijn belachelijk hoog. Ik wil het team gewoon helpen en hoop dat ik dat in de komende weken kan doen. Er komen nog wel kansen', sprak Maguire over zijn kunnen.

Het klopt inderdaad: bijna al zijn basisplekken in 2023 eindigden in winst voor zijn ploeg. 'Ik moet zorgen dat ik klaar ben om de kansen te grijpen als ze komen. Ik ga niet de rest van m'n leven op de bank zitten en iedere maand een keertje spelen. Als dit zo doorgaat ga ik natuurlijk een keer met de club praten, maar op dit moment is mijn aandacht erop gericht om het goed te doen, hier en bij United', aldus Maguire op de persconferentie.

Dan de kritiek. Maguire kan zich daarvoor afsluiten, vertelde de centrumverdediger. 'Ik lees al jaren geen sociale media meer, al post ik wel nog af en toe. Het is nu een belangrijk onderdeel van de wereld, en natuurlijk heeft dat invloed op vooral de jongere spelers. Dat moeten we accepteren, en het zou zwaar zijn. Ik zou iedereen aanraden om het niet te lezen en om te praten met de mensen die om je heen staan. Het belangrijkste is dat de manager, de staf en de spelers respect voor je hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer H. Maguire
Meer over H. Maguire
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.