Magistrale Messi helpt Argentinië aan triomf op Brazilië

Argentinië en Brazilië hebben zaterdag in New York in een onderlinge oefenwedstrijd een waar spektakelstuk afgeleverd. In het MetLife Stadium in East Rutherford (New Jersey) wonnen de Argentijnen dankzij een hattrick van Lionel Messi met 4-3.

Brazilië nam na 23 minuten een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Romelu, maar Messi repareerde de schade eigenhandig binnen drie minuten met treffers in de 32ste en 34ste minuut.

Na rust leek de gastheer van het WK 2014 de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen door goals van Oscar (56ste minuut) en Hulk (71ste). De Argentijnen rechtten echter nogmaals de rug en zorgden via Federico Fernández en wederom Messi opnieuw voor een ommekeer.

De doelpunten van Messi waren van stuk voor stuk van grote schoonheid zoals blijkt uit deze beelden. Hij voerde zijn productie namens de Argentijnse nationale ploeg op naar 26 in zeventig wedstrijden. Messi eindigde dit seizoen op een totaal van 82 (!) doelpunten: 73 namens Barcelona en negen voor Argentinië.

In de slotfase van het duel kregen Ezequiel Lavezzi (Argentinië) en Marcelo (Brazilië) beiden de rode kaart na een opstootje. Foto: VI Images