Magere remise brengt PSV zekerheid over groepswinst

Ondanks een teleurstellend optreden bleef PSV op eigen veld een nederlaag bespaard. Metalist Kharkiv bleek niet bij machte de uitgeklede Eindhovenaren pijn te doen (0-0).

Fred Rutten waarschuwde vooraf nog voor het Braziliaanse gevaar van Metalist Kharkiv, dat bij een zege met meer dan twee doelpunten verschil de groepswinst voor de neus van PSV zou wegkapen. De trainer had het gelijk aan zijn zijde gezien de kansen die Teison en Cleiton Xavier creëerden. Maar dat het tweetal gevaar kon stichten kon PSV zichzelf ook aanrekenen.

De Eindhovense defensie, met Abel Tamata als opvallende debutant, liet zich te eenvoudig te kijk zetten door de Braziliaanse aanvallers. Ook keeper Cássio Ramos toonde zich als vervanger van de gespaarde Andreas Isaksson geen zekere factor. Maar het was niet alleen de defensie die zich van zijn slechte kant liet zien. De Eindhovense formatie, die aantrad met een flink aantal reservekrachten, zette een bijzondere magere eerste helft neer. Het gebrek aan inspiratie vertaalde zich ook in het aantal kansen. Alleen Stijn Wuytens testte met een kopbal de Oekraïense doelman Maxym Startsev.

Na rust kwam PSV beter voor de dag. De eerste kans was voor Metalist Kharkiv, maar via Otman Bakkal en Jeremain Lens toonde de Eindhovense formatie beterschap. De kansen bleven onbenut, zoals de thuisploeg ook in het verloop van de wedstrijd het leed van de magere vertoning niet kon verzachten met een treffer. Doordat er ook een beter antwoord was op de Oekraïense dreiging bleven de doelpunten in Eindhoven sowieso achterwege.

PSV bleef immers door het resultaat Metalist Kharkiv voor in Groep I, waardoor het vrijdag bij de loting een minder zware tegenstander krijgt in de knock-outfase toebedeeld. De Oekraïners wacht door de tweede plaats een lastiger opponent. Foto: VI Images