'Maffia-club' Crotone stelt debuut in Serie A veilig

Crotone heeft vrijdagavond promotie naar de Serie A veiliggesteld. De koploper van de Serie B speelde op bezoek bij laagvlieger Modena met 1-1 gelijk en is daardoor niet meer te achterhalen door nummer drie Trapani. Met nummer twee Cagliari mag de ploeg van trainer Ivan Juric nog wel om de titel strijden.

Op weg naar de historische prestatie – de club uit Calabrië speelde nog nooit in de Serie A en maar twaalf seizoenen in de Serie B – keek Crotone al vroeg tegen een 1-0 achterstand aan dankzij een rake volley van Davide Luppi. Aangever Daniele Giorico stond daarbij buitenspel, maar desondanks werd de treffer toegekend.

I Squali (De Haaien) knokten zich vlak voor rust terug in de wedstrijd toen aanvaller Federico Ricci werd neergehaald. De 32-jarige Raffaele Palladino, die in zijn loopbaan 57 wedstrijden voor Juventus speelde, benutte de strafschop. Omdat doelman Alex Cordaz twaalf minuten voor tijd nog redding bracht toen Riccardo Nardini vanaf zes meter uithaalde, hield Crotone stand. Tot grote vreugde van de duizenden fans die de wedstrijd op een plein in Crotone op grote schermen volgden.

De banden van Crotone met de Italiaanse maffia kunnen mogelijk nog roet in het eten gooien. De Zuid-Italiaanse club is volgens de DDA, een tak van de Italiaanse justitie die zich volledig richt op het bestrijden van de maffia, een speeltje van de 'Ndrangheta en moet daarom in beslag worden genomen. Crotone-eigenaar Raffaele Vrenna ontkent alle beschuldigingen. Lees in de VI van deze week of op VI Premium meer over Crotone.