Maduro met Sevilla onderuit tegen verrassend Valladolid

Real Valladolid is na de 2-1 zege bij Sevilla op een knappe zevende plaats terug te vinden in Spanje. Twaalf minuten waren maandagavond voldoende om de thuisploeg op een onoverbrugbare achterstand te zetten.

Bij Sevilla startte Hedwiges Maduro in de basis. De middenvelder kon niet voorkomen dat Patrick Ebert en Óscar Valladolid binnen twaalf minuten op een 0-2 voorsprong zetten. Eerst was het Ebert die op aangeven van Óscar raak kon schieten. Tien minuten later waren de rollen omgedraaid: Óscar kon een schot van Ebert met het nodige fortuin controleren en rondde af met een bekeken stift.

Na de openingsfase ging Sevilla op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er vijf minuten na rust. Manucho promoveerde bij een corner onbedoeld de bal met zijn hoofd tot eigen doelpunt: 1-2.

Bij die stand bleef het, mede doordat Gary Medel (Sevilla) voor de tweede keer dit seizoen met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Waar hij eerder tegen Barcelona (2-3 verlies) een directe rode kaart kreeg, betrof het nu twee gele kaarten. Die sanctie betekende al de vierde rode prent voor de Chileen in dienst van Sevilla, dat in de clubhistorie in totaal inmiddels al 270 rode kaarten incasseerde.

Sevilla, waar Maduro na vijftig minuten vanwege een blessure werd gewisseld, bezet nu de elfde plaats. Valladolid is verrassend zevende en mengt zich in de strijd om de Europese startbewijzen voor het volgende seizoen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.