Machtsvertoon LASK in eigen land: 'Ik weet niet wie ze moet kloppen'

Reacties

LASK Linz had zich geen betere voorbereiding kunnen wensen op de return in de Europa League tegen AZ. De koploper van Oostenrijk overtuigde met een ruime zege op St. Pölten. Doordat regerend kampioen Red Bull Salzburg punten verspeelde bij Austria Wien (2-2) breidde LASK de voorsprong uit.

Machtsvertoon LASK in eigen land: 'Ik weet niet wie ze moet kloppen'
© Pro Shots
LASK Linz
LASK Linz
4 - 1
St. Pölten
St. Pölten

St. Pölten-trainer Alexander Schmidt toonde zich na afloop realistisch. Voor zijn ploeg was LASK simpelweg een maatje te groot. 'Ik weet niet wie LASK momenteel zou moeten kloppen', zei hij tegen de Oberösterreichische Nachrichten. Na jaren van dominantie van Red Bull Salzburg is het dit seizoen zeker geen uitgemaakte zaak dat de energiedrankjesclub kampioen wordt. In het seizoen 2012/13 pakte voor het laatste een andere club de titel, toen was dat Austria Wien.

LASK speelt na allerlei problemen pas weer drie seizoenen op het hoogste niveau van Oostenrijk. Vicevoorzitter Jürgen Werner sprak tegen de Oostenrijkse variant van Sky Sport zijn trots uit over de ontwikkeling van de club. 'De koppositie is een mooie momentopname en dat laat ook zien dat we een topteam zijn. Spelers verlaten ons niet meer voor middenmoters, maar voor topclubs. We betalen voor Oostenrijkse begrippen prima salarissen, maar vergeleken met de grootste vijf competities maken we geen schijn van kans.'

St. Pölten maakte zondag weinig kans. Na een kwartier stond het al 3-0 voor LASK, dat in eigen huis domineerde. Toch komt het niet vaak voor dat LASK vier keer scoort in de competitie. Gemiddeld maakt de ploeg iets meer dan twee goals per wedstrijd. Tegen St. Pölten voerde trainer Valérien Ismaël ook nog zes wijzigingen door ten opzichte van het uitduel met AZ om spelers rust te gunnen. 'Het team verdient een groot compliment, we hebben nauwelijks iets weggegeven', sprak Ismaël.

LASK heeft voor de return tegen AZ een prima uitgangspositie na de 1-1 in Alkmaar. De ploeg van trainer Arne Slot zal sowieso moeten scoren in Oostenrijk. Werner is vol vertrouwen. 'Het ziet er vrij goed uit. We gaven tegen AZ niet veel kansen weg. We hebben geleerd van de eerdere wedstrijden in de Europa League. We kunnen het clubs van dit kaliber moeilijk maken met onze speelstijl.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Oostenrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
LASK Linz
22
17
3
2
50-20
+30
54
2
Red Bull Salzburg
22
14
6
2
74-26
+48
48
3
Rapid Wien
22
11
7
4
47-26
+21
40
4
Wolfsberger AC
22
11
5
6
50-27
+23
38
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.