MacDonald schlemiel, Boateng winnaar

West Bromwich Albion en Middlesbrough bleken ook in de replay erg aan elkaar gewaagd. Pas na 210 minuten (1-1) en strafschoppen viel er een beslissing. Middlesbrough, met George Boateng als koele kikker, klopte WBA, waar invaller Sherjill MacDonald faalde, en staat in de kwartfinale van Engelands meest prestigieuze bekertoernooi.

WBA nam in de eerste helft een logische voorsprong. Darren Carter verschalkte doelman Brad Jones met een listig balletje in een fase waarin de thuisclub veel harder aandrong en veel betere kansen kreeg. Na rust had Boro het voor het zeggen. En dat mondde uit in de 1-1 van Mark Viduka, die via het been van Curtis Davies scoorde.

In de verlenging moest West Brom met tien man verder. Nathan Ellington kreeg direct rood voor een tackle op de enkels van Stuart Parnaby. Met kunst- en vliegwerk bleven de tien overeind. Vanaf de stip misten Dong-Gook Lee (paal) voor Middlesbrough en Neil Clement (over) voor West Bromwich Albion.

Na vijf ronden stond het daardoor 4-4. Boateng leidde zijn ploeg uiteindelijk naar de zege. De Nederlander zorgde voor de 4-5, waarna landgenoot MacDonald de bal in de gelijkmakende beurt over joeg.