Mac Allister hangt straf boven het hoofd door Instagram-post

Reacties

Alexis Mac Allister moet vrezen voor een straf. De aanleiding daarvoor is een bericht dat hij via Instagram had geplaatst over het duel tussen Tottenham Hotspur en Liverpool van zaterdag.

Mac Allister hangt straf boven het hoofd door Instagram-post
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 1
Liverpool
Liverpool

In Engeland was afgelopen weekend veel te doen om de arbitrage tijdens Tottenham tegen Liverpool. Door een miscommunicatie met de VAR werd Liverpool een zuiver doelpunt ontnomen. Na afloop kon Liverpool-middenvelder Mac Allister zich niet beheersen. Op een overwinningspost van landgenoot en Tottenham-verdediger Cristian Romero reageerde hij cynisch.

© Instagram

'Het is vrij normaal dat je wint als je met twaalf man speelt…', plaatste de Argentijn onder de post. Daarmee leek hij te doelen op het optreden van de arbitrage, die de beslissingen in het voordeel van Tottenham zou hebben genomen. Dergelijke uitspraken over de arbitrage worden in Engeland doorgaans bestraft met een boete of zelfs een schorsing.

In de Engelse media wordt dan ook al gespeculeerd over een aanstaande straf voor Mac Allister, die overigens bijval kreeg van voormalig Liverpool-speler Ryan Babel. Hij plaatste een foto van scheidsrechter Simon Hooper gefotoshopt in een Tottenham-shirt op zijn sociale media. Daarbij schreef hij: 'Spelers van Liverpool zouden deze foto gewoon mogen plaatsen'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zelf hing Babel ook ooit een schorsing boven het hoofd voor een dergelijk vergrijp. In 2011 plaatste hij een bewerkte foto van Howard Webb in een shirt van Manchester United. De Nederlander was het niet eens met de penalty die Webb gaf aan United in het FA Cup-duel met Liverpool. Een schorsing bleef toen uit, maar hij werd wel de eerste voetballer die in Engeland een boete kreeg voor een bericht op sociale media.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
26
18
6
2
63-25
+38
60
2
Manchester City
26
18
5
3
59-26
+33
59
3
Arsenal
26
18
4
4
62-23
+39
58
4
Aston Villa
26
16
4
6
56-35
+21
52
5
Tottenham Hotspur
25
14
5
6
52-38
+14
47
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.