Maaskant maakt Suk aanvoerder tijdens Peace Cup

Als FC Groningen het vrijdag in het World Cup Stadium in Suwon opneemt tegen Hamburger SV, draagt Hyun-Jun Suk de aanvoerdersband. Waar de Koreaan in Nederland veelal wisselspeler is, blijkt hij in zijn vaderland de absolute ster.

Maaskant maakt Suk aanvoerder tijdens Peace Cup

De meeste aandacht tijdens het duel zal dan ook vooral op hem zijn gevestigd. De wedstrijd tegen HSV wordt vrijdag om 12.30 uur Nederlandse tijd gespeeld en wordt uitgezonden op Eredivsie Live. De wedstrijd tegen de Bundesliga-club, met onder meer oude bekende Marcus Berg in de gelederen, is voor trainer Robert Maaskant de eerste echte krachtmeting bij FC Groningen.

'Ik ben benieuwd wat de ploeg kan laten zien tegen een tegenstander van dat kaliber’, aldus de trainer, die naar eigen zeggen terugkijkt op twee goede trainingen in aanloop naar het duel. ‘Voor mijn gevoel staat de ploeg er goed op.' Donderdag is de Peace Cup, waar FC Groningen debuteert, officieel begonnen met een wedstrijd tussen Sunderland en het Koreaanse Seongnam Ilhwa. De thuisploeg won het duel met 1-0, waardoor De Trots van het Noorden bij winst op HSV in de finale een Aziatische tegenstander treft. Bij toernooiwinst is in Suwon een premie van anderhalf miljoen dollar te verdienen. (David de Vries) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's