Maas vertrekt als hoofdtrainer van Vitesse

Reacties

Rob Maas is geen trainer van Vitesse meer. Zondag bleek dat de Arnhemmers geen kans meer hebben op een Europees ticket.

Maas vertrekt als hoofdtrainer van Vitesse

Vitesse speelde zondag met 2-2 gelijk bij FC Twente. Daardoor eindigde de ploeg als negende in de Eredivisie, terwijl een plek bij de topacht nodig was om mee te doen aan de play-offs om het laatste Europa League-ticket.

Vitesse bevestigde op Twitter dat Maas geen hoofdtrainer meer is en de club komt later met aanvullende info. 'Het is zoals het is. Wel een andere functie bij de club? Ik laat het hier bij', vertelde Maas zelf. Zodoende is dus nog onduidelijk of hij wel werkzaam blijft in Anrhem.

Maas werd in Arnhem aangesteld als opvolger van Peter Bosz, die in de winterstop vertrok en trainer van Maccabi Tel Aviv werd.

Hoewel Maas nog begon met een 2-0 zege bij SC Cambuur draaide zijn bewind als hoofdtrainer op een teleurstelling uit. De doorgeschoven assistent won maar vier van zijn zeventien duels. Omdat er liefst zeven keer werd verloren gaf Vitesse een Europees ticket volledig weg. De ploeg zakte van de vijfde naar de negende plek, waardoor de samenwerking met Maas in mineur eindigde.

Maas werd in Arnhem niet alleen bekritiseerd vanwege de slechte resultaten. Zijn voortdurende wisselingen in het elftal waren ook steeds onderwerp van gesprek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.