Maandenlang flirtende Inter en Godín maken huwelijk bekend

Reacties

Diego Godín mag zich eindelijk officieel speler van Internazionale noemen. De 33-jarge Uruguayaanse centrumverdediger komt transfervrij over van Atlético Madrid en heeft een contract voor drie seizoenen ondertekend, tot medio 2022.

Maandenlang flirtende Inter en Godín maken huwelijk bekend

Dat Godín zou gaan vertrekken bij Los Colchoneros was al een tijdje bekend. Begin mei kondigde hij aan dat er na negen seizoenen een einde ging komen aan zijn tijd in de Spaanse hoofdstad, een beslissing die zich bovendien al maandenlang aankondigde. De kopsterke verdediger, die in 2010 overkwam van Villarreal, gaf als reden dat er niet uitkwam met Atlético en dat hij een betere aanbieding had gehad. Dat die aanbieding van Inter was, was eveneens al bekend: het was overduidelijk dat beide partijen wel interesse in elkaar hadden.

De nieuwe werkgever van trainer Antonio Conte heeft maandagochtend in alle vroegte de komst van Godín officieel wereldkundig gemaakt. De routinier werd zaterdagavond met Uruguay nog uit het toernooi om de Copa América geknikkerd, zodat hij nu (na ongetwijfeld een vakantie) aan de slag kan bij zijn nieuwe club. Inter moet onder Conte weer successen gaan boeken, Godín is nu een van de eerste grote bouwstenen in de renovatie van de selectie waarvan ook Stefan de Vrij deel uitmaakt.

Daarmee is er wederom een bouwsteen het de laatste jaren zo succesvolle Atlético verdwenen. Lucas Hernández ging al naar Bayern München, terwijl ook de transfervrije Juanfran en Filipe Luís weggaan én Antoine Griezmann op het punt staat om een transfer (wellicht naar Barcelona) te maken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.