Maakte Dennis Bergkamp vandaag 22 jaar geleden de mooiste Oranje-goal ooit?

Reacties

'Nederland gaat in de halve finale komen, ik heb opeens zo'n gevoel dat we in de halve finale gaan komen!' Met het gevoel van commentator Jack van Gelder bleek op die mooie zomerdag niets mis. Voor de pass van Frank de Boer, de aanname en de afronding van Dennis Bergkamp gold dat ook.

Maakte Dennis Bergkamp vandaag 22 jaar geleden de mooiste Oranje-goal ooit?
© Pro Shots

Stylist Bergkamp maakte in zijn loopbaan vele mooie doelpunten. Zijn mooiste in het shirt van Oranje maakte hij op 4 juli 1998, vandaag precies 22 jaar geleden, in de kwartfinale van het WK in Frankrijk tegen Argentinië. De aanvaller werd met een waanzinnige pass gevonden door De Boer, kapte verdediger Roberto Ayala uit en liet doelman Carlos Roa met een schot buitenkant voet kansloos. 2-1 voor Nederland, met nog maar een paar minuten te spelen.

Het doelpunt dat gemaakt werd in Marseille staat te boek als een van de meest iconische doelpunten uit de historie van het Nederlands elftal. Speciaal vanwege de 'verjaardag' van Bergkamps kunststukje stellen wij jullie nu de vraag: is dit het mooiste Oranje-doelpunt aller tijden? Of is het toch de volley van Marco van Basten, de snoekduik van Robin van Persie of een andere treffer die deze titel mag dragen?

In onderstaande poll hebben wij een aantal doelpunten naar voren geschoven als kandidaten, maar voel je vrij om in de comments op een andere goal te wijzen. We zijn benieuwd!

Poll (gesloten) Wat is de mooiste Oranje-goal aller tijden?
  • 33% Dennis Bergkamp tegen Argentinië, WK 1998 (557 stemmen)
  • 37% Marco van Basten tegen Sovjet-Unie, EK 1988 (621 stemmen)
  • 4% Marco van Basten tegen Duitsland, EK 1988 (63 stemmen)
  • 14% Robin van Persie tegen Spanje, WK 2014 (230 stemmen)
  • 8% Giovanni van Bronckhorst tegen Uruguay, WK 2010 (126 stemmen)
  • 2% Arie Haan tegen Italië, WK 1978 (29 stemmen)
  • 3% Een ander doelpunt (45 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.