Lyon-coach Garde: 'De eerste wedstrijd zet de toon'

Woensdag ontvangt Ajax Olympique Lyon in de eerste groepswedstrijd van de Champions League. Coach Remi Garde en Michel Bastos van de Franse topclub beschouwen voor.

Lyon-coach Garde: 'De eerste wedstrijd zet de toon'

'Het is alweer bijna tien jaar geleden dat ik in Nederland speelde. Dus zoveel weet ik er ook niet meer van. Bovendien is er veel veranderd in de afgelopen jaren, ook bij Ajax', laat Bastos weten die in het seizoen 2002/03 28 competitiewedstrijden (geen treffers) voor Excelsior speelde. Tegen de Amsterdammers verloor hij destijds twee keer. 2-0 in eigen huis en 2-1 in de Arena.

'Maar het is duidelijk: Ajax is vorig seizoen kampioen geworden en alle duels in de Champions League zijn zwaar. Daar vormt de wedstrijd van morgen geen uitzondering op', sluit de 28-jarige Braziliaans international zijn betoog af.

'De eerste wedstrijd zet de toon. Het is belangrijk, maar niet bepalend', weet coach Garde. 'Mochten we averij oplopen, dan hebben we nog vijf wedstrijden om een eventuele tegenvaller te compenseren. Bovendien hebben we onlangs in de voorronde tegen Rubin Kazan bewezen dat we de druk aankunnen.'

In eigen huis won Lyon met 3-1 van Rubin Kazan. In Rusland eindigde het duel in 1-1. Ajax-Olympique Lyon begint woensdag om 20.45 uur en staat onder leiding van de Duitse scheidsrechter Wolfgang Stark. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's