Lyon terug in titelstrijd

Girondins Bordeaux, dat verloor van FC Sochaux, moet afhaken in de titelstrijd. Olympique Lyon heeft de titelaspiraties nieuw leven ingeblazen. Slachtoffer Olympique Marseille naderde door de nederlaag de rode streep.

Olympique Lyon heeft zich hersteld van de verrassende bekernederlaag. In tien minuten tijd was Olympique Marseille geslagen (4-0). Sonny Andersson opende na 24 minuten de score. Tien minuten voor rust, na doelpunten van Pierre Laigle en Sidney Gouvou, sloot de Braziliaan productieve periode af. Marseille, dat weer afzakte in de richting van de rode streep, scoorde daarna alleen nog maar gele kaarten.

Girondins Bordeaux moet de titelaspiraties op een lager pitje zetten. Na de thuisnederlaag tegen FC Sochaux liep de achterstand op koploper Lens verder op. Pierre Alain Frau maakte de enige treffer. Bordeaux verloor niet alleen de wedstrijd. David Sommeil verdween in de slotfase na zijn tweede gele kaart met rood voortijdig naar de kleedkamer.

AS Monaco leed een stevige verlies. De ploeg van Didier Deschamps ging met 3-0 ten onder bij Troyes. Na ruim een half uur kreeg de wedstrijd een beslissende wending. Nicolas Goussé opende de score, terwijl Monaco zonder Pontus Farnerud verder moest. De Zweedse international kreeg zijn tweede gele kaart voorgehouden.

De trainerswissel bij FC Metz heeft een positief resultaat opgeleverd. Onder nieuwe coach Gilbert Gress werd SC Bastia (2-1) verslagen. Jonathan Jager scoorde beide doelpunten voor Metz. Hekkensluiter Lorient verraste Stade Rennes (2-0). De wedstrijden Guingamp-Lille, Montpellier-AJ Auxerre en Sedan-FC Nantes eindigden in 0-0.