Lyon steelt een punt op bezoek bij PSG

Paris Saint-Germain was de betere ploeg in de topper tegen Olympique Lyon. Omdat de thuisclub naliet de score op te voeren, konden de gasten het Parc des Princes met een 1-1 gelijkspel verlaten.

PSG was van begin af aan de betere ploeg. Aanvankelijk bestookte de thuisclub het doel van Lyon van afstand, maar de Parijzenaars kwamen steeds dichterbij. Ceará schoot een vrije trap op de lat en de kopbal van Guillaume Hoarau in de rebound werd door Aly Cissokho van de lijn gehaald.

De terechte voorsprong kwam er in de 29ste minuut. Ludovic Giuly stond op de goede plaats om een mislukt schot van Hoarau in het doel te tikken. PSG kreeg daarna voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen.

Doordat het slechts met 1-0 achter stond, bleef Lyon in de wedstrijd. De gasten kwamen in de 85ste minuut ten onrechte op 1-1. Lyon verdiende de gelijkmaker niet op basis van het vertoonde spel en bovendien stond doelpuntenmaker Batefimbi Gomis buitenspel op het moment dat Lisandro López de bal naar hem doorkopte.

Door het gelijkspel in Parijs is Girondins Bordeaux alleen koploper in de Ligue 1 met zestien punten uit zes wedstrijden. Olympique Marseille en Olympique Lyon volgen op twee punten. PSG staat zevende met elf punten.