Lyon niet langs Marseille, Lens gelijk

Olympique Lyon-Olympique Marseille 1-1

Koploper Lyon moest in de 87ste minuut een puntendeling toestaan tegen Marseille, dat lang tegen een achterstand had aangekeken. Milan Baros had de thuisclub op 1-0 voorsprong gezet door een fout van Marseille-verdediger Renato Civelli af te straffen.

Vlak voor tijd vonden de gasten het punt dat hen toekwam. Djibril Cissé bezorgde de bal bij Mamadou Niang, die doelman Grégory Coupet omspeelde en de bal in het lege doel tikte: 1-1. Lyon houdt een voorsprong van dertien punten in Ligue 1.

RC Lens-Sedan 1-1Tegen hekkensluiter Sedan had RC Lens twee punten in moeten lopen op Lyon, maar de nummer twee faalde in die missie. Al na twee minuten kwamen de gasten brutaal op voorsprong. Grégory Pujol profiteerde van het feit dat de thuisclub ongeconcentreerd aan het duel was begonnen.

Lens herstelde de orde na een half uur spelen. Seydou Keita kopte raak uit een voorzet van Olivier Monterrubio. Ondanks een stormloop in het laatste uur was Lens niet bij machte om de volle buit in de wacht te slepen.