Lyon maakt geen fout en sluit aan achter Monaco en PSG

Olympique Lyon heeft ook na speelronde vijf concurrenten AS Monaco en Paris Saint-Germain in het vizier. De ploeg won zondagavond met Memphis Depay en invaller Kenny Tete van Guingamp: 2-1.

PSG imponeerde vrijdagavond al met een 1-5 overwinning op FC Metz, Monaco ging de dag erna hard onderuit op bezoek bij OGC Nice (4-0). Lyon profiteerde optimaal van het puntenverlies bij de regerend landskampioen, hoewel Guingamp tegenspartelde. Dat was alleen niet het geval bij de openingstreffer van Mariano Díaz. De aanvaller werd op twintig meter van het doel geen strobreed in de weg gelegd en hij vond met een geplaatst schot de rechterhoek voor zijn vierde goal van het seizoen.

Mariano Díaz juicht nadat hij weer het net vindt in de Ligue 1.

Het lukte Lyon in de tweede helft niet om de voorsprong uit te breiden en Guingamp kwam twintig minuten voor tijd naast de thuisploeg. Een corner werd nog weggewerkt door Lyon, maar de voorzet die volgde werd door Marcus Thuram, zoon van Frans recordinternational Lilian Thuram, hard binnen geknikt. Lyon leek voor een zware klus te staan, maar nog geen twee minuten na de 1-1 speelde Nabil Fekir zich met een lichaamsschijnbeweging vrij op de rand van de zestien en knalde hij Lyon weer op voorsprong.

Met Tete, die na ruim een uur in het veld kwam voor Rafael, werd de overwinning vervolgens over de streep getrokken. Lyon staat na vijf wedstrijden op elf punten in de Franse competitie, één minder dan Monaco. PSG is de enige ploeg zonder puntenverlies in de Ligue 1. Lyon begint komende donderdag aan de groepsfase van de Europa League met een uitwedstrijd tegen Apollon Limassol.