Olympique Lyon is de aansluiting met de top van de Ligue 1 verloren. De ploeg van Peter Bosz ging zondag op bezoek bij AS Monaco voor de tweede keer op rij onderuit.

Monaco
Monaco
2 - 1
Olympique Lyonnais

Lyon kwam dit seizoen buitenshuis nog niet tot een overwinning. De uitwedstrijd tegen Stade de Reims leverde een puntje op, het verrassende Lorient was vorige week met 3-1 te sterk. Op bezoek bij AS Monaco, dat met aanvoerder Wissam Ben Yedder op de bank begon, moest die negatieve reeks worden doorbroken. Saillant detail is dat Monaco juist in het eigen Stade Louis II nog geen overwinning wist te boeken.

Beide ploegen hielden elkaar voor rust in evenwicht. Na de pauze liep Monaco vlot weg bij de bezoekers. Twee verdedigers zorgden voor een comfortabele voorsprong. Eerst was het Benoît Badiashile die een corner van Caio Henrique binnen kopte, daarna legde de Braziliaan de bal uit een vrije trap op het hoofd van Guillermo Maripán (2-0). Karl Toko Ekambi deed tien minuten voor tijd nog wat terug (2-1), maar verder dan dat kwamen de bezoekers niet.

Pas op de plaats
Door de nederlaag staat Lyon het na zeven duels op de vijfde plaats, die op het eind van de rit een ticket voor de kwalificatie voor de Conference League oplevert. Paris Saint-Germain en Olympique Marseille verzamelden allebei negentien punten en ook RC Lens (zeventien punten) en Lorient (zestien punten) doen het beter. AS Monaco komt op elf punten en klimt naar de zevende plaats.