Löw selecteert Braziliaan Cacau voor Mannschaft

Joachim Löw riep vier debutanten op voor de selectie van de Duitse nationale ploeg, die binnenkort oefenduels speelt in Azië. Meest opvallende naam is Cacau. De geboren Braziliaan is sinds kort in het bezit van een Duits paspoort.

Löw selecteert Braziliaan Cacau voor Mannschaft

Cacau voetbalt sinds 1999 in Duitsland. De 28-jarige aanvaller is bezig aan zijn zesde seizoen in dienst van VfB Stuttgart, waarvoor hij in de huidige competitie zeven doelpunten maakte en zes assists leverde. 'Hij is een meevoetballende aanvaller en speelt volgens onze filosofie', motiveerde Löw. 'Hij is zeer beweeglijk, balvast en gevaarlijk voor het doel. Met het oog op de toekomst heeft hij een kans bij ons verdiend.' Cacau vervangt Miroslav Klose, die net is hersteld van een enkelblessure.

Met Cacau riep Löw ook doelman Manuel Neuer (Schalke 04), verdediger Christian Träsch (VfB Stuttgart) en middenvelder Christian Gentner (VfL Wolfsburg) voor het eerst op. Neuer profiteert van de absentie van René Adler en Tim Wiese, die met respectievelijk Bayer Leverkusen en Werder Bremen uitkomen in de finale van het toernooi om de DFB-Pokal. 'Dat is logisch; Manuel is een van de vier kandidaten die keeperstrainer Andreas Köpke in de gaten houdt voor het WK van 2010.' De vierde kandidaat is Robert Enke van Hannover 96.

Duitsland oefent op 29 mei in Shanghai tegen China, op 2 juni staat in Dubai een treffen met de Verenigde Arabische Emiraten op het programma.

Bekijk hier al onze video's