Löw kiest voor Enke onder de lat bij Duitsland

Duits bondscoach Joachim Löw heeft aangegeven te kiezen voor Hannover 96-goalie Robert Enke als doelman voor de WK-kwalificatieduels van Die Mannschaft met Liechtenstein en Wales.

Löw kiest voor Enke onder de lat bij Duitsland

De 31-jarige Enke is sinds januari van dit jaar hersteld van een handbreuk. De laatste vier interlands koos Löw voor René Adler van Bayer Leverkusen, maar de keeper van Bayer Leverkusen is onvoldoende fit vanwege een elleboogkwetsuur. De verwachting is dat hij vrijdag weer kan trainen. Dan zal gelijk het besluit genomen worden of Adler op de bank zal plaatsnemen of dat Löw ervoor kiest om Tim Wiese van Werder Bremen de taak van reservegoalie op zich te laten nemen.

'Robert heeft de afgelopen weken zijn goede vorm getoond en we hebben vertrouwen in hem', is Löw duidelijk. De keuzeheer liet tevens doorschemeren dat Mario Gomez van VfB Stuttgart en Lukas Podolski van Bayern München de aanval zullen vormen van de Duitsers.

De ploeg van Löw gaat aan de leiding in haar WK-kwalificatie-poule, op vier punten gevolgd door Rusland en Wales. De Russen speelden een duel minder. Duitsland is toe aan een goed resultaat na nederlagen in de oefenduels in eigen huis met Engeland (1-2) en Noorwegen (0-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen