Luxeproblemen voor Ten Hag: 'Nee, ik kan niet iedereen tevreden houden'

Reacties

Ajax neemt het dinsdagavond op tegen PAOK Saloniki en wil in een kolkende Johan Cruijff Arena doorstoten naar de play-offvoorronde van de Champions League. Erik ten Hag weet dat hij voor deze wedstrijd weer enkele spelers die bij andere clubs altijd zouden spelen moet teleurstellen.

Luxeproblemen voor Ten Hag: 'Nee, ik kan niet iedereen tevreden houden'

Er is al veel gezegd en geschreven over de breedte van de Ajax-selectie. Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong namen weliswaar afscheid van de club, maar zij werden opgevolgd door Edson Álvarez en Razvan Marin. Verder werd de groep van Erik ten Hag nog versterkt met Quincy Promes, Lisandro Martínez, Kik Pierie en Kjell Scherpen. Van dit viertal had Martínez in de eerste wedstrijden van het seizoen een basisplaats.

Vooral de situatie van Promes is lastig. De Oranje-international werd deze zomer voor meer dan vijftien miljoen euro overgenomen van Sevilla en Ajax leek zich daarmee voor te bereiden op een vertrek van David Neres en/of Hakim Ziyech. Deze twee spelers tekenden in de afgelopen week echter allebei een nieuw contract en blijven (voorlopig) in Amsterdam. Promes moest het vorige week tegen PAOK, en afgelopen zaterdag tegen FC Emmen, doen met een invalbeurt.

Promes wil richting basiself: 'Concurrentie is enorm'

Ten Hag legde op zijn persconferentie van maandag uit dat hij Promes wel degelijk als basisspeler ziet. 'Maar om ergens om mee te spelen, heb je een brede selectie nodig', legde de coach uit. 'We hebben allemaal internationals in onze groep. Je hebt spelers om iets op te vangen, maar je kunt ook per wedstrijd je keuzes maken. Daar hebben we nu veertien tot vijftien basisspelers voor.'

'Of ik iedereen tevreden kan houden? Nee, dat lukt niet', weet Ten Hag nu al. 'Maar de spelers moeten beseffen dat Ajax en het team op één staat, en niet de individuele belangen. Als ze dat niet kunnen, hebben ze een probleem. De spelers moeten elkaar uitdagen, scherp zijn. Dat komt ten goede aan Ajax.'

Kasper Dolberg kreeg in de heenwedstrijd tegen PAOK het vertrouwen van Ten Hag, maar viel toen geblesseerd uit. Tegen Emmen begon Dusan Tadic in de spits en viel Klaas Jan Huntelaar succesvol in, met twee doelpunten. Het is nog afwachten wie er dinsdagavond in de punt van de aanval zal beginnen. Ajax hoeft na het 2-2 gelijkspel in Griekenland niet per se te scoren om door te bekeren.

Huntelaar kan productie Cruijff overtreffen, Rapid-trauma als waarschuwing
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax Vrouwen
Meer over Ajax Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.