Luuk de Jong verlengt contract en blijft bij PSV

Reacties

Luuk de Jong blijft bij PSV. De aanvalsleider van de landskampioen heeft zijn nog twee jaar doorlopende contract met een seizoen verlengd, zo maakt PSV zaterdagmiddag bekend via de officiële kanalen.

Luuk de Jong verlengt contract en blijft bij PSV

De Jong ligt nu dus tot medio 2021 vast bij de Eindhovenaren en maakt zich op voor zijn vijfde seizoen in dienst van PSV. De aanvaller maakte in de zomer van 2014 de overstap van Borussia Mönchengladbach, dat De Jong daarvoor al had verhuurd aan Newcastle United. Voor zijn avontuur in het buitenland kwam de spits uit voor FC Twente.

In dienst van PSV speelde De Jong tot dusver 161 officiële wedstrijden, waarin hij 80 keer scoorde. Hij werd al drie keer kampioen met de Eindhovenaren en won met PSV twee keer de Johan Cruijff Schaal. Nu huurling Marco van Ginkel niet meer terugkeert, is De Jong een belangrijke kandidaat om komend seizoen weer aanvoerder van PSV te worden.

In het afgelopen seizoen was De Jong nog twee keer dicht bij een vertrek uit het Philips Stadion. Eerst stond hij in de nadrukkelijke belangstelling van het Franse Girondins Bordeaux en vervolgens was er een flirt met het Mexicaanse Club América. Tot een transfer kwam het niet en De Jong heeft nu besloten om deze zomer niet verder te zoeken. Hij blijft bij PSV.

'Iedereen weet dat ik openstond voor alles', zegt De Jong op de website van zijn club. 'Zeker ook voor PSV, want ik heb het hier geweldig naar mijn zin. De plannen van de nieuwe trainer en het beeld dat John de Jong (interim technisch manager, red.) me vanuit de club heeft geschetst, spreken me aan. Met heel veel plezier en vertrouwen blijf ik nog minimaal een jaar extra bij deze mooie club.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.