Luuk de Jong de grote man van Sevilla met winnende goal in derby

Reacties

Luuk de Jong heeft zich tot de grote held gekroond in de derby van Sevilla. De Nederlandse spits maakte de winnende namens Sevilla in het uitduel met Real Betis dat eindigde in 1-2.

Luuk de Jong de grote man van Sevilla met winnende goal in derby
© Pro Shots

De Jong moest midweeks nog toezien hoe zijn afgeschreven concurrent Munas Dabbur en Munir El Haddadi respectievelijk tweemaal en driemaal trefzeker waren in het Europa League-duel met F91 Dudelange (2-5). In de derby tegen Real Betis Sevilla verscheen de Nederlandse spits net als in het vorige La Liga-duel met Atlético Madrid weer aan de aftrap.

De Jong had meteen een bescheiden rolletje bij de 0-1 van Sevilla. De Nederlander wilde de aanval opzoeken en leek ook in een dreigende situatie terecht te komen, maar hij werd professioneel neergehaald: overtreding. Uit de vrije trap die volgde, kwam de bal uiteindelijk via een aantal Sevilla-spelers terecht bij Lucas Ocampos. De Argentijn twijfelde niet en schoot de bal onder Betis-doelman Joel Robles door: 0-1.

Na veertig minuten was het heel even schrikken. De Jong kreeg namelijk een flinke zet in zijn rug en de voormalig PSV-spits leek veel last van zijn nek te hebben. Ook de brancard werd het veld op gedragen voor de Nederlander, die door Ronald Koeman werd opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels van Oranje met Noord-Ierland en Estland. De Jong krabbelde echter zelf weer op en kon de wedstrijd hervatten. Hij zag vervolgens hoe zijn ploeg vlak voor rust een tegenvaller te verwerken kreeg: Loren Morón noteerde de 1-1 namens Real Betis met een hard schot van dichtbij. 

De Jong ging in de tweede helft op jacht naar de heldenrol in de Derbi sevillano. En die kwam er. De toeschouwers in het Estadio Benito Villamarín waren tien minuten na rust getuigen van de tweede La Liga-goal van De Jong. De spits, die eerder tegen Levante scoorde in de Spaanse competitie, kreeg op randje buitenspel de bal van Éver Banega en haalde verwoestend uit. De bal ging in het dak van het doel binnen, met een enorme vreugde-explosie van de Nederlander tot gevolg. De VAR keek nog even of het geen buitenspel was van De Jong, maar dat bleek niet het geval.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na negentig minuten bleek de treffer van De Jong ook nog eens de winnende in een derby die op het scherpst van de snede gespeeld werd. Sevilla wint met 1-2 van Real Betis en wint voor het eerst sinds 2017 de uitwedstrijd tegen de stadgenoot. Sevilla staat nu met één punt minder dan koploper Barcelona op een vierde plek in La Liga. Real Betis had dit seizoen ook veel ambities, maar moet het vooralsnog doen met een zeventiende plek. De voorsprong op de degradatiezone is slechts vier punten. 

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.