Luuk de Jong aangepakt: 'Camp Nou is het geduld verloren met hem'

Reacties

Luuk de Jong kreeg woensdagavond weer eens de kans om zich vanaf het begin te laten zien, maar wist in de thuiswedstrijd tegen Dinamo Kiev geen goede indruk te maken. In de Spaanse media wordt hard geoordeeld over de Nederlander, die halverwege het duel al naar de kant werd gehaald.

Luuk de Jong aangepakt: 'Camp Nou is het geduld verloren met hem'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev

Ronald Koeman wilde de pas net weer fitte Ansu Fati niet weer negentig minuten laten maken en dus kreeg De Jong woensdag een basisplaats. De aanvaller kwam nauwelijks in het stuk voor, maar kreeg wel twee goede kansen. Eerst kopte hij uit een vrije trap van Memphis Depay naast en vervolgens keerde Georgi Bushchan een schot van De Jong.

Koeman had na 45 minuten genoeg gezien en liet De Jong niet terugkeren voor de tweede helft. Dat was volgens de Spaanse pers een juiste beslissing. 'Weer een gemiste kans voor de Nederlander', stelt SPORT, dat het optreden van De Jong beoordeelt met een 4. Er worden nog wel meer onvoldoendes uitgedeeld, maar het laagste cijfer is voor de Nederlandse spits.

Ook Mundo Deportivo had meer verwacht van De Jong. 'Hij was de gevaarlijkste Barcelona-speler, maar het gebrek aan succes zorgde voor gefluit vanaf de tribunes', merkte de Catalaanse krant op. Marca had het gemor van de fans ook gehoord. 'Camp Nou is het geduld verloren met Luuk de Jong', zo kopt de grootste sportkrant van Spanje een van zijn artikelen op de website.

Marca vindt het vooral opvallend dat De Jong zijn kopkans om zeep hielp. 'Dat zou toch zijn specialiteit moeten zijn', klinkt het kritisch. 'Het Barcelona-publiek vindt het moeilijk om te zien dat waar eerst Luis Suárez, David Villa, Zlatan Ibrahimovic of Samuel Eto'o stond, nu Luuk de Jong staat. Maar het duurde maar 45 minuten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.