Luton grapt over populaire ingang: 'Haaland pakt de andere 'shit-ingang'

Reacties

Zaterdag is het weer tijd voor de duurste wedstrijd van het jaar. Luton Town speelt op Wembley tegen Coventry City om promotie naar de Premier League. De schattingen over hoeveel het de winnende club oplevert lopen uiteen, maar het bedrag ligt rond de tweehonderd miljoen euro.

Luton grapt over populaire ingang: 'Haaland pakt de andere 'shit-ingang'
© Pro Shots
Coventry City
Coventry City
ns
1 - 1
Luton Town
Luton Town

Coventry heeft een modern stadion en zal weinig werk hebben aan promotie. Bij Luton Town ligt dat anders. Kenilworth Road is een klassiek, ouderwets Engels stadionnetje waar weinig comfort is voor de ongeveer tienduizend toeschouwers die er plaats kunnen nemen. Op sociale media gaat het al weken over de ingang voor de bezoekende supporters.

Die mensen betreden het onderkomen van The Hatters via poortjes die letterlijk onder een rijtje arbeidershuizen liggen, een schril contrast met de luxueuze Premier League, waar miljarden in omgaan. Veel onderhoud heeft het stadion ook niet gehad, de club heeft namelijk plannen om te gaan verhuizen en ziet geen reden om nog grote dingen te veranderen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij promotie zullen ze wel moeten: de Premier League stelt bepaalde eisen. Er moet een ruimte gevonden worden voor persconferenties, want de huidige zaal wordt eigenlijk voornamelijk als pub gebruikt. Ook moet er plek gemaakt worden voor het internationale bataljon televisieploegen, en is er werk aan de lichtmasten. Directeur Gary Sweet gaat er tegenover The Athletic met zelfspot op in.

'Geen zorgen, Erling Haaland hoeft niet naar binnen door die ene ingang. Hij zal de andere 'shit-ingang' die we hebben gebruiken. We hebben hier geen mooie ingang, omarm het maar. Dat zullen de mensen ook doen. Mensen steken de draak met ons, maar dat boeit ons niet. We hebben een dikke huid, en eigenlijk laat het zien dat ze bang voor ons zijn', aldus Sweet. 'Die ingang staat er al sinds de Tweede Wereldoorlog, misschien al langer. Ik denk dat het stadion een aanwinst is voor de Premier League. Het is echt, het is voetbal zoals het is.'

Als Luton zaterdag wint, zal het als de wiedeweerga aan het werk moeten: om het stadion voldoende opgelapt te krijgen voor de Premier League, is zo'n tien miljoen euro nodig. Het grote voordeel voor de schuldenvrije club: geld zal geen punt van zorg meer zijn. Sterker nog: bij winst op Coventry kan Luton zijn nieuwe stadion, geraamd op 115 miljoen euro, in één keer afbetalen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.