Lukkien ziet Emmen-uitblinkers met 'voorwaarden om in de top te spelen'

Reacties

FC Emmen is ook dit seizoen weer een positieve verrassing in de Eredivisie. Tal van spelers vallen op in het succesvolle keurkorps van coach Dick Lukkien.

Lukkien ziet Emmen-uitblinkers met 'voorwaarden om in de top te spelen'
© Pro Shots

Ook dit seizoen timmert Emmen flink aan de Eredivisie-weg. Een mooie gelegenheid om Lukkien te vragen naar de succesformule. In de nieuwe VI en op VI PRO legt hij uit hoe de club stappen zet.

Tevens gaat de Emmen-trainer in op de vraag welke van zijn spelers nog een stap omhoog aan zouden kunnen. Het Drentse succes kent immers tal van exponenten. Sergio Peña voert het VI-spelersklassement aan en Miguel Araujo, Kerim Frei en Glenn Bijl maken ook indruk.

Zijn ze na dit seizoen nog houdbaar? 'Dat weet ik niet, wat ik wel weet is dat ze langdurige contracten hebben, wat voor ons erg prettig is. Wat ik ook weet is dat het plafond van die jongens niet in Emmen moet liggen, of in de middenmoot van de Eredivisie.'

Lukkien sluit voor enkele uitblinkers een stap naar de Nederlandse top niet uit. 'In dat opzicht zijn met name Peña, Araujo en Bijl interessante jongens. Zij moeten nog een aantal stappen zetten, maar ze hebben de voorwaarden om in de top te spelen. Het is lastig zo’n voorspelling te doen. Kijk naar Hans Hateboer, was die klaar voor de Nederlandse top toen hij bij FC Groningen vertrok? Ik weet het niet, maar hij staat wel zijn mannetje bij Atalanta Bergamo. Het staat buiten kijf dat wij erg veel boeiende spelers hebben. Behalve Peña, Araujo en Bijl bijvoorbeeld ook Kerim Frei en de nu geblesseerde Nick Bakker.'

Lees hier het hele interview met Dick Lukkien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.