Lukkien zet twee spelers uit selectie FC Groningen

Reacties

Tomas Suslov en Liam van Gelderen trainen tot nader order met de beloften van FC Groningen mee. Trainer Dick Lukkien heeft dinsdag bekend gemaakt dat het tweetal niet langer welkom is in zijn selectie.

Lukkien zet twee spelers uit selectie FC Groningen
© Pro Shots
TOP Oss
TOP Oss
0 - 2
FC Groningen
FC Groningen

Reden voor de dubbele verwijdering is ongehoorzaamheid. ‘Ik heb eerder ook al gezegd dat ik werk volgens bepaalde afspraken', aldus Lukkien tegenover RTV Noord. ‘Die afspraken hebben zowel Suslov als Van Gelderen geschonden. Over de inhoud wil ik verder niks kwijt, maar afspraken moeten worden nagekomen, niks meer en niks minder. We zijn met iets bezig als team en je moet elkaar kunnen vertrouwen.’

Voor Suslov is het niet de eerste keer dat hij uit de selectie is gezet. Ook in de voorbereiding op het huidige seizoen werd de Slowaak al eens weggestuurd. Het is de vraag of de 21-jarige international van Slowakije in de komende dagen nog in Nederland actief blijft. Suslov voltooide zijn opleiding tot prof bij Groningen, waar hij in 2020 debuteerde. Zijn transferwaarde is aanzienlijk, ook omdat hij nog drie jaar vast ligt.

Van Gelderen (22) werd vorig jaar weggeplukt bij Ajax en was, mits fit, vaak eerste keus op de rechtsbackpositie bij de ploeg die degradeerde. Dit seizoen speelde hij de eerste twee wedstrijden mee, zondag zat hij niet bij de selectie tijdens het doelpuntloze gelijkspel tegen Willem II in Euroborg. Het bezoek aan TOP Oss zal aanstaande vrijdag dus naar alle waarschijnlijkheid zonder Suslov en Van Gelderen gebeuren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.