Luis Suárez maakt keuze voor nieuwe club bekend

Reacties

Luis Suárez keert terug naar Nacional, de club waar hij zijn profloopbaan is begonnen. De Uruguayaanse spits maakt via social media bekend dat hij een akkoord heeft bereikt met de Tricolores.

Luis Suárez maakt keuze voor nieuwe club bekend
© Pro Shots

De 35-jarige Suárez was transfervrij sinds zijn vertrek bij Atlético Madrid, waar de aanvaller de afgelopen twee jaar voor uitkwam. Aanvankelijk leek het erop dat Suárez nog even in Europa wilde blijven, maar hij heeft er nu toch voor gekozen om terug naar Uruguay te gaan. 'In de aankomende uren zullen de laatste details worden opgelost', laat Suárez weten.

Mogelijk heeft het charme-offensief van de Nacional-aanhang Suárez over de streep getrokken. Tijdens de competitiewedstrijd tegen Cerrito voerden de fans campagne onder de noemer #SuárezANacional. Er werden massaal bordjes met die tekst getoond, terwijl ook liefst 20.000 mensen een Luis Suárez-masker op deden.

Suárez speelde tot dusver pas vier wedstrijden in het eerste elftal van Nacional, de club waar hij ook werd opgeleid. De aanvaller werd al op jonge leeftijd door FC Groningen naar Nederland gehaald en belandde via Ajax en Liverpool bij zijn droomclub Barcelona. Daarvoor speelde Suárez 281 wedstrijden en maakte hij 194 doelpunten.

De aanvaller moest twee jaar geleden vertrekken uit het Camp Nou en belandde bij Atlético, waarmee hij nog eens kampioen van Spanje werd. Nu maakt Suárez, 132-voudig international van Uruguay, de cirkel rond. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.