Luis García maakt Spanje bijna WK-ganger

Spanje kan zich gaan opmaken voor het WK. Slowakije was niet opgewassen tegen de trefzekerheid van Luis García (5-1).

Luis García was de grote man bij Spanje. De aanvaller van Liverpool hielp zijn land in de eerste twintig minuten aan een comfotabele 2-0 voorsprong. De aangekondigde 3-0 overwinning was binnen handbereik, ware het niet dat Szilárd Németh kort na rust namens Slowakije onverwacht iets terugdeed.

Maar het ging voor Slowakije mis na ruim een uur spelen. Marian Had maakte in het eigen strafschopgebied hands en moest dat bekopen met een rode kaart en een strafschop. Fernando Torres ontfermde zich over de buitenkans, waarmee Spanje de marge weer op twee had gebracht.

Alleen een wonder kan Slowakije nog aan een WK-ticket helpen. Want Spanje buitte de man-meer-situatie goed uit. Dat resulteerde in doelpunten van Luis García en invaller Fernando Morientes.