Luis Enrique botst met Mbappé: coach verdedigt zijn plan

Reacties

Had Paris Saint-Germain in de slotfase tegen Borussia Dortmund meer risico moeten nemen met het oog op groepswinst? Coach Luis Enrique en sterspeler Kylian Mbappé waren het niet eens over dat vraagstuk. En dat was voor iedereen te zien.

Luis Enrique botst met Mbappé: coach verdedigt zijn plan
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 1
PSG
PSG

Het moment in de slotfase in het Signal Iduna Park wordt uitgebreid belicht door Franse media. Luis Enrique die bij een 1-1 stand vlak voor het einde van de reguliere speeltijd rechtsback Achraf Hakimi wat influistert, de verdediger die zijn ploeggenoten vervolgens met gebaren tot temporiseren maant en daarna: het misbaar van Mbappé. De Franse aanvaller maakte direct duidelijk het niet eens te zijn met de keuze voor zekerheid. Hij wilde nog op jacht naar de 1-2. Een zege zou groepswinst betekenen en dus mogelijk een makkelijke loting voor de achtste finale van de Champions League. Mbappé bleef in de slotfase gebaren maken.

Op het moment dat Mbappé al met een chagrijnig gezicht naar de spelersbus was vertrokken, stond Luis Enrique de media te woord. Hij ontkwam niet aan vragen over de onvrede bij de blikvanger. 'Zijn frustratie? Het is normaal dat spelers gefrustreerd zijn. We hadden vijf grote kansen om te scoren. Het was gewoon dom geweest als we na de 85ste minuut nog een goal hadden geïncasseerd. Als een speler gefrustreerd is, dan is het aan mij om dat te managen. Ik moet spanningen managen, dat is mijn rol', reageerde de Spanjaard.

De coach van PSG vertelde eerlijk welke instructies hij zijn team in de slotfase had gegeven. 'We kwamen er in de 85ste minuut achter dat Milan aan het winnen was bij Newcastle en dat we aan een gelijkspel genoeg hadden voor kwalificatie. Dat is waar het uiteindelijk om draaide. Ik vroeg om meer controle en minder risico nemen. Met tweede worden in zo'n groep ben ik ook blij. Dit helpt ons te groeien. In februari zullen we nog weer wat sterker zijn, dan hebben we nog meer obstakels overwonnen', blikte Luis Enrique alvast vooruit op de knock-outfase van de Champions League.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
6
3
2
1
7-4
+3
11
2
PSG
6
2
2
2
9-8
+1
8
3
AC Milan
6
2
2
2
5-8
-3
8
4
Newcastle United
6
1
2
3
6-7
-1
5
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.