Luhukay somber over 'bouwput' Borussia

Borussia Mönchengladbach heeft de ambitie uitgesproken om na de degradatie van het afgelopen seizoen in één jaar terug te keren in de Bundesliga. De Nederlandse trainer Jos Luhukay ziet het vooralsnog echter somber in. 'Borussia is nog een grote bouwput.'

Luhukay somber over 'bouwput' Borussia

Die Fohlen kregen zaterdag met 3-0 klop van VfL Bochum en de ploeg oogde in defensief en aanvallend opzicht niet al te sterk. Patrick Paauwe, deze zomer overgenomen van Valenciennes, maakte als centrumverdediger de negentig minuten vol, maar kon de nederlaag niet voorkomen.

Het wachten is tot landgenoot Roel Brouwers speelklaar is. 'Ik weet wat hij kan', aldus Luhukay over de oud-verdediger van Roda JC, die hij wegkaapte bij zijn vorige werkgever SC Paderborn.

In de aanval kon de van SC Heerenveen overgenomen Rob Friend nog weinig klaarmaken en dat gold evenzeer voor oud-Ajacied Nando Rafael. Ook Oliver Neuville maakt deel uit van de selectie van Luhukay, maar de 34-jarige international was het afgelopen seizoen erg blessuregevoelig.

De roep om nieuwe spelers komt vanwege de oefenresultaten niet als een verrassing, want eerder werd ook al verloren van SSG Bergisch Gladbach (3-2). 'Borussia is nog een bouwput', gaf Luhukay de stand van zaken weer tijdens de voorbereiding. 'We hebben nog behoefte aan versterking.'

Bekijk hier al onze video's