Löw slaat terug: 'Wagner doet alsof de andere spelers complete idioten zijn'

Reacties

Bondscoach Joachim Löw heeft teruggeslagen na de kritiek van de gepasseerde Sandro Wagner. De dertigjarige spits van Bayern München ontbrak dinsdag in de Duitse voorselectie voor het WK en zette prompt een punt achter zijn interlandloopbaan.

Löw slaat terug: 'Wagner doet alsof de andere spelers complete idioten zijn'

Wagner vertelde daarbij het idee te hebben dat Löw hem vooral had gepasseerd wegens zijn uitgesproken karakter. 'Voor mij is het kraakhelder dat ik met mijn karakter – de dingen altijd open, eerlijk en direct uitspreken – blijkbaar niet echt bij de technische staf pas', zei de teleurgestelde pinchhitter tegen Bild.

Löw vat de uitspraken van Wagner op als kritiek naar zijn collega-internationals. 'Hij doet het voorkomen alsof andere spelers die al jaren international zijn en tot de leiders behoren, complete idioten zijn', vertelt de Duitse bondscoach tegen Sky Sports. 'Alsof ze alleen worden geselecteerd, omdat ze niet voor hun mening uitkomen.'

Jaknikkers
De suggestie dat Löw alleen jaknikkers selecteert, verwijst de bondscoach naar het rijk der fabelen. 'Ik kan me voorstellen dat hij teleurgesteld is, maar ik vind zijn reactie een beetje overtrokken. Iedereen die ons kent, weet dat we spelers juist aanmoedigen om zich uit te spreken, om open, eerlijk en kritisch te zijn.'

Löw gaf in zijn voorlopige selectie de voorkeur aan SC Freiburg-spits Nils Petersen, terwijl Wagner in de WK-kwalificatiereeks nog vijf keer had gescoord. 'Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet teleurgesteld ben. Het zou natuurlijk gaaf zijn geweest om naar het WK te gaan, maar er zijn ergere dingen in het leven', aldus de spits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.