Löw: 'Mijn gevoel en verstand hebben ja gezegd'

Reacties

Het kostte de Duitse bond weinig moeite Joachim Löw te verleiden diens contract als bondscoach tussentijds te verlengen tot en met het WK in 2018.

Löw: 'Mijn gevoel en verstand hebben ja gezegd'

Na 3166 dagen als bondscoach heeft Löw allerminst het gevoel dat de rek eruit is. De nationale ploeg van Duitsland biedt hem voldoende perspectief om meer te doen dan op de winkel te passen.

'Ik heb ook gaandeweg gemerkt dat deze baan me best wel een beetje plezier geeft', zei Löw met een glimlach. Twijfel kende hij dan ook niet om zijn tot medio 2016 lopende contract met twee jaar te verlengen. 'Mijn gevoel en mijn verstand hebben ja gezegd.'

'Het is een ongelooflijk grote uitdaging en motivatie om het succes in Brazilië te bevestigen', zei Löw, die afgelopen zomer met Duitsland wereldkampioen werd. 'Onze jonge ploeg staat nog niet aan het einde van zijn ontwikkeling, en dat geldt ook voor het grootste gedeelte van de spelers.'

Behalve Löw verbonden ook assistent-coaches Thomas Schneider en Andreas Köpke zich nog eens voor vier jaar aan de bond. Löw was eerder als coach werkzaam voor VfB Stuttgart, Fenerbahçe, Karlsruhe SC, Adanaspor, FC Tirol en Austria Wien. Hij is sinds 2006 bondscoach van Duitsland, nadat hij eerder twee jaar assistent-coach was bij Die Mannschaft onder Jürgen Klinsmann.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.