Löw kondigt debuut supertalenten bij nationale ploeg aan

Reacties

Jamal Musiala (18, foto) en Florian Wirtz (17) staan aan de vooravond van een eerste oproep voor Duitsland. De twee tieners mogen rekenen op een uitnodiging van bondscoach Joachim Löw

Löw kondigt debuut supertalenten bij nationale ploeg aan
© Pro Shots

De namen van zijn selectie voor de komende WK-kwalificatieduels worden vrijdag officieel bekend gemaakt, maar Löw nam de verrassing voor Musiala en Wirtz al weg. 'Ik denk dat je nu al kan zeggen dat ze in onze plannen voorkomen', vertelde de keuzeheer tegen RTL

Met het oog op het naderende EK wil Löw de twee tieners van dichtbij meemaken. 'Het is goed dat ik kan zien hoe ze zich houden. Het is mogelijk een vingerwijzing naar het eindtoernooi', zei de bondscoach, die een daadwerkelijk debuut niet beloofde.

Wirtz heeft al gesproken met Löw. 'Hij heeft me een zeer duidelijke weg geschetst voor mij bij de nationale ploeg', vertelde het talent van Bayer Leverkusen. Dat hij ontbreekt in de selectie van Jong Duitsland was al een duidelijk signaal.

Musiala was de laatste tijd onderwerp van gesprek, omdat de belofte van Bayern München bij zijn keuze tussen Engeland en Duitsland voor het laatste land koos. 'Maar er zijn geen toezeggingen of beloftes gedaan', aldus Löw.

Duitsland speelt in de WK-kwalificatie tegen IJsland (25 maart), Roemenië (28 maart) en Noord-Macedonië (31 maart).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.