Loting Europa League: Feyenoord weer tegen Roma, Ten Hag treft Sevilla

Reacties

In de kwartfinale van de Europa League is vrijdagmiddag geloot. Feyenoord mag het opnemen tegen AS Roma, terwijl het Manchester United van Erik ten Hag de degens mag kruisen met Europa League-grootmacht Sevilla.

Loting Europa League: Feyenoord weer tegen Roma, Ten Hag treft Sevilla
© Pro Shots

Juventus treft in de kwartfinale Sporting Portugal, een belangrijke wedstrijd voor de coëfficiënten. Als de Portugezen, die donderdagavond Arsenal elimineerden vanaf de strafschopstip, worden uitgeschakeld, is de zesde plek op die ranglijst binnen voor Nederland. Stuntploeg Union Sint-Gillis gaat het opnemen tegen het oranje getinte Bayer Leverkusen.

De wedstrijden worden op 13 en 20 april gespeeld. United speelt eerst thuis en moet dus zeven dagen later op bezoek naar Andalusië. Voor Feyenoord is het net zo: eerst in de eigen Kuip, de donderdag erop wacht het bezoek aan het Olimpico voor de wedstrijd tegen de troepen van José Mourinho en Rick Karsdorp.

De wedstrijd biedt al snel een kans voor Feyenoord om revanche te nemen voor vorig seizoen. In Tirana besliste een doelpunt van de inmiddels vertrokken Nicolò Zaniolo de finale van de Conference League. Sindsdien speelde Feyenoord al twee keer tegen stadgenoot Lazio: in het Olimpico was de ploeg van Maurizio Sarri te sterk (4-2), maar de beslissende return eindigde in Rotterdams voordeel (1-0). Hoewel Feyenoord een redelijk tot goede balans heeft tegen Italiaanse ploegen, hebben ze in drie pogingen nog nooit van Roma gewonnen.

In een eventuele halve finale speelt Manchester United tegen Juventus of Sporting. Feyenoord, als het van AS Roma wint, zal dus uitkomen tegen Union of Leverkusen. Ook die tweestrijd zal de ploeg van Arne Slot, als ze hem mogen spelen, beginnen in eigen huis. De finale volgt daarna in Boedapest.

Loting Europa League:
Manchester United - Sevilla
Juventus - Sporting Portugal
Bayer Leverkusen - Union St. Gillis
Feyenoord - AS Roma

Alles nog eens rustig teruglezen? Dat kan met ons liveblog over de Europa League-loting

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.