Loting Europa League: AS Roma treft Brighton & Hove Albion

Reacties

De wedstrijden in de achtste finales van de Europa League zijn bekend. Feyenoord-plaaggeest AS Roma treft Brighton & Hove Albion.

Loting Europa League: AS Roma treft Brighton & Hove Albion

Feyenoord was tot donderdag de enige Nederlandse club die nog in de Europa League actief was. De Rotterdammers werden na strafschoppen uitgeschakeld door AS Roma, dat het nu in de achtste finales opneemt tegen Brighton. De Engelsen waren in de groepsfase twee keer te sterk voor Ajax. Liverpool speelt tegen Sparta Praag uit Tsjechië. Slavia Praag, de club van Mohamed Ihattaren en Mick van Buren, werd tijdens de loting gekoppeld aan AC Milan.

Jeremiah St. Juste speelt met Sporting tegen Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Hans Hateboer en Mitchel Bakker, die bij Atalanta spelen. Roma - Brighton is eveneens een fraai Nederlands onderonsje: bij de Italianen spelen de Nederlanders Rick Karsdorp en Dean Huijsen, terwijl Brighton met Bart Verbruggen, Jan-Paul van Hecke en Joël Veltman ook een aantal Nederlanders heeft.

De heenwedstrijden worden gespeeld op donderdag 7 maart. De returns zijn precies een week later, op 14 maart. Op vrijdag 15 maart zal er vervolgens worden geloot voor de kwartfinales.

De finale van de Europa League wordt op 22 mei gespeeld in het Aviva Stadium in het Ierse Dublin.

Achtste finales Europa League
Sparta Praag Liverpool
Olympique Marseille Villarreal
AS Roma Brighton & Hove Albion
Benfica Rangers FC
SC Freiburg West Ham United
Sporting Portugal Atalanta
AC Milan Slavia Praag
FK Qarabag Bayer Leverkusen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.