Loslippige Lyon-preses waarschuwt Ligue 1: 'Lyon en PSG worden geslacht in de CL'

Reacties

Begin augustus wordt de Champions League hervat. Dat zegt Olympique Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas, die ook direct met een waarschuwing komt voor het Franse voetbal.

Loslippige Lyon-preses waarschuwt Ligue 1: 'Lyon en PSG worden geslacht in de CL'
© Pro Shots

Aulas is verwikkeld in de strijd tegen het definitief afbreken van de Franse competitie. In de discussie bij het Franse RTL heeft de Lyon-preses ook in zijn kaarten laten kijken over de plannen voor het afmaken van het Champions League-seizoen.

'Onze wedstrijd tegen Juventus is bevestigd voor 7 augustus, in Turijn achter gesloten deuren', aldus Aulas, die vervolgens met een waarschuwing kwam voor het Franse voetbal. 'Als onze gerechtelijke stappen geen resultaat zullen hebben, dan zullen Lyon en PSG worden geslacht bij gebrek aan een voorbereiding.'

Aulas vreest dat het besluit te stoppen verregaande gevolgen zal hebben. 'Deze crisis zal op 30 juni een strop voor het Franse voetbal van 900 miljoen euro betekenen. Onze wereld zal voor altijd vol littekens zijn. Ik weet niet wie het zullen overleven. In Europa zijn we de uitzondering.'

Lyon verdedigt tegen Juventus een 1-0 voorsprong, met als inzet een plaats in de kwartfinale. Paris Saint-Germain schaarde zich al bij de laatste acht door de zege op Borussia Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.