Loonkosten PSG gestegen naar 728 miljoen euro: hoogste bedrag ooit

Reacties

Met Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar heeft Paris Saint-Germain een voorhoede met drie absolute supersterren. En dat mag een lieve duit kosten: het salarishuis in Parijs is vorig seizoen gegroeid naar 728 miljoen euro.

Loonkosten PSG gestegen naar 728 miljoen euro: hoogste bedrag ooit
© Pro Shots

Dat meldt Football Benchmark, een organisatie die zich specialiseert in de financiële kant van het voetbal, in een publicatie over landskampioenen in Europa. De loonlasten, gegroeid met 45%, zijn zelfs hoger dan de omzet, die met 670 miljoen ook niet bepaald karig is. Volgens Football Benchmark heeft nog nooit een voetbalclub zo'n hoge salarisrekening opgebouwd.

Daarvoor verantwoordelijk is de kooplust die de club toonde in de zomer van 2021. PSG haalde in één keer Messi, maar ook Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma en Georginio Wijnaldum, waardoor de salarisrekening werkelijk explodeerde en PSG een verlies leed van meer dan driehonderd miljoen euro.

Omdat PSG zich niet aan de financiële spelregels van de UEFA houdt, kreeg de club afgelopen najaar een miljoenenboete. Voor Qatar Sports Investments, dat PSG bestuurt, is zoiets vermoedelijk geen reden voor slapeloze nachten. Het vermogen van dat consortium wordt vaak verschilllend ingeschat, maar ligt hoe dan ook boven de 200 miljard euro.

Omdat het rapport over landskampioenen gaat, komt ook Ajax erin terug. VI besteedde deze week aandacht aan de kloof tussen de de Amsterdammers en de rest van de Eredivisie - in de Europese top ligt het precies andersom. Met een salarispost van 109 miljoen euro (58% van de omzet, keurig volgens UEFA-normen), doet Ajax Europees niet met de grootste jongens mee.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.